• 0
Heeringhuusen
Slider

B&B HEERINGHUUSEN

Heeringhuusen is de oude naam van het dorp Haringhuizen. Een heering was in de middeleeuwen een gebied dat niet aan een leenheer onderworpen was, maar waar vrije boeren en ambachtslieden woonden. Haringhuizen bestaat ook al sinds de 13e eeuw.

Onder de naam B&B Heeringhuusen hebben we in de boerderij, naast onze eigen woning, vijf B&B-kamers gerealiseerd.

Daarnaast een grote schuur, met daarin een groepsruimte voor uw workshop of vergadering.

B&B Heeringhuusen beschikt ook over enkele vakantiehuizen.

Neem contact op voor meer informatie of abonneer u op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. 

WIE ZIJN WIJ

Wij zijn Mirko en Angélica Hruska. Mirko is geboren en getogen in Haarlem, een groot deel van zijn leven ICT’er en tot enkele jaren geleden eigenaar van een softwarebedrijf. Angélica komt oorspronkelijk uit Rio de Janeiro in Brazilië, en is nu al jaren werkzaam bij Wonen plus Welzijn in Schagen. We wonen nu alweer ruim 20 jaar in West-Friesland. Een droom van ons was al jaren om een stolpboerderij tot woonboerderij te maken.

Samen hebben wij 2 kinderen, een dochter die in Amsterdam aan een studie Psychobiologie is begonnen en een zoon in Alkmaar op het Gymnasium.

BOERDERIJ

In 2017 hebben we de oude stolpboerderij van Giel Post gekocht, gelegen aan de dorpsstraat in Haringhuizen.

In Noord-Holland zijn nog minder dan 5000 stolpboerderijen over, en dit worden er ieder jaar minder. Lang niet alle boerderijen zijn bewoond en vele gaan aan langzaam verval ten onder.

Ook deze boerderij heeft na het overlijden van Giel Post lang leeggestaan. De meeste onderdelen van de boerderij, inclusief het oude vierkant waren niet meer te redden. Bovendien was er een grondige asbestsanering nodig. Zowel asbest van het dak, als ook asbest in de grond moesten verwijderd worden.

Na een bouwperiode van zo’n 2 jaar, waarin de boerderij geheel met nieuwe materialen, maar in de oude maten weer opgetrokken is, hebben we in september 2019 de boerderij kunnen betrekken. Het linkergedeelte van de boerderij is ons woongedeelte. Het rechtergedeelte en het staartstuk zijn in gebruik als kantoor en als B&B met 5 gastenkamers.