• 0
previous arrow
next arrow
Slider

Heeringhuusen

Heeringhuusen is de oude naam van het dorp Haringhuizen. Een heering was in de middeleeuwen een gebied dat niet aan een leenheer onderworpen was, maar waar vrije boeren en ambachtslieden woonden. Haringhuizen bestaat ook al sinds de 13e eeuw.

Onder de naam B&B Heeringhuusen hebben we in de boerderij, naast onze eigen woning, vijf B&B-kamers gerealiseerd. Daarnaast een grote schuur, met daarin onder andere een atelier als groepsruimte voor uw workshop of vergadering, of om gewoon gezellig te zitten.

Meer over Heeringhuusen…

Onze accommodaties

Noticias

O telhado fica pronto!

Essa semana cobriram o telhado com telhas. E no interior da casa estamos fazendo o aquecimento no chão, e os banheiros.

Cortaram a grama

Atrás de nossa fazenda ainda temos um campo com grama. O grama cresceu bém, apesar da primaveira seca. Um fazendeiro daqui perto curou para nós.

Omgeving & Activiteiten

WESTFRIESLAND

Haringhuizen ligt in Westfriesland.

Soms wordt de hele kop van Noord-Holland aangeduid als Westfriesland, maar officieel is Westfriesland het hele gebied dat omsloten wordt door de ongeveer 140 km lange Westfriese Omringdijk.

Het gebied loopt van Schagen in het Noordwesten en Alkmaar in het zuiden tot aan de oude Zuiderzeesteden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik die zeker een bezoek waard zijn.

HARINGHUIZEN

De B&B ligt in het oude dorp Haringhuizen. Haringhuizen is ontstaan op een oude strandwal toen het waddengebied in de 13e eeuw langzaam droogviel. Haringhuizen bestaat feitelijk maar uit één straat, de Dorpsstraat, en heeft zo’n 110 inwoners.

Haringhuizen heeft lang tezamen met Barsingerhorn een gemeente gevormd, maar is nu, hoewel vlakbij Schagen gelegen, onderdeel van …

Contact

Veel gestelde vragen

Beschikbaarheid